REZULTATE CONCURS

Premiile CUBURILE DE AUR /programul de lucru ARHITECTURA ŞI COPIII, UIA

Sâmbătă, 1 martie 2014, a avut loc la sediul Ordinului Arhitecţilor din România jurizarea proiectelor participante la selecţia naţională de proiecte de educaţie în arhitectură pentru copii, de la primii ani de vârstă până la 18 ani.

Concursul a propus participanţilor 4 categorii de premii, anume categoria ŞCOALĂ – destinat şcolilor generale şi liceelor, unde se predă conform programei aprobate la nivel naţional; categoria INSTITUŢIE - Premiu destinat muzeelor, galeriilor, fundaţiilor, asociaţiilor şi altor organizaţii similare care derulează programe educaţionale în nume propriu sau în colaborare cu alţi parteneri; categoria PRESĂ SCRISĂ – pentru articole, cărţi, reviste, materiale educative în domeniul arhitecturii; categoria PRESĂ AUDIO – VIZUALĂ - documentare, filme, programe TV, materiale educative audio-vizuale.

În vederea jurizării, au fost înscrise în concurs 15 proiecte, dintre care

  • 5 proiecte la categoria ŞCOALĂ
  • 9 proiecte la categoria INSTITUŢIE
  • 1 proiect la categoria PRESĂ SCRISĂ

În urma evaluării proiectelor depuse, juriul a decis următoarele nominalizări în vederea jurizării internaţionale:

  1. La categoria ŞCOALĂ – proiectul FAIRYTALES WITH HOUSES, Grădiniţa Şotron, coordonator proiect Irina Păun
  2. La categoria INSTITUŢIE – proiectul DE-A ARHITECTURA, Asociaţia De-a arhitectura, coordonator proiect Mina Sava
  3. La categoria PRESĂ SCRISĂ – cartea VISE DESPRE CASE, autor Eliza Yokina

Juriul a apreciat calitatea şi caracterul inovator al tuturor proiectelor transmise, considerând procesul de evaluare şi departajare ca fiind dificil de realizat. A considerat, de asemenea, că aceste iniţiative trebuie susţinute şi dezvoltate, având în vedere potenţialul lor creativ şi rolul semnificativ pe care îl joacă în dezvoltarea copiilor, în completarea educaţiei şcolare.

Ordinul Arhitecţilor din România le mulţumeşte tuturor autorilor care au transmis proiecte pentru selecţia naţională şi doreşte să sublinieze importanţa şi contribuţia remarcabile pe care aceste iniţiative le au în dezvoltarea culturii de arhitectură şi a unui mediu calitativ de viaţă. 

Raport comisie de evaluare

Galerie de proiecte