« Manifest pentru arhitectură responsabilă | Main | Studiu ACE tendinte economice august 2013 »
6:40PM

Buletin Informativ ACE Nr. 2/2014

Va transmitem mai jos Buletinul Informativ ACE Nr. 2/2014 referitor la rezultatele celui de-al 12-lea studiu privind tendintele economice la nivel european, care confirma semnele anterioare de redresare a pietei de arhitectura, anuntate in studiul precedent. Cu toate acestea, situatia este mult diferita de la o tara la alta.

Exista, prin urmare, tendinte incurajatoare in cadrul profesiei si pe piata de arhitectura. In ultimul an, numarul respondentilor care estimeaza ca situatia prezenta a birourilor de arhitectura este buna sau foarte buna a fost mai mult decat dublu, crescand de la 9,1% in ianuarie 2013 la 21,9% in ianuarie 2014. Cu toate acestea, mai mult de jumatate dintre respondenti considera inca situatia prezenta ca fiind rea sau foarte rea.

Se inregistreaza diferente mari intre piata de arhitectura din Europa Centrala si de Sud si Europa de Nord: in tarile din prima categorie, piata pare sa stagneze, in timp ce in Norvegia, Suedia si Finlanda, situatia este foarte buna.

Studiul de fata a fost realizat in decembrie 2013 si ianuarie 2014, beneficiind de peste 4 600 de raspunsuri. Aceste studii sunt efectuate de ACE de doua ori pe an, pentru a-i permite sa obtina o imagine a naturii si proportiilor crizei economice in domeniul arhitecturii.  

Studiul complet se gaseste in atasament sau se poate accesa dand clic pe 

Read the full survey results on the ACE website