Conferința NEW CITIES

Un eveniment de elită. Speakeri din 7 țări ale lumii

01.06.2016

În premieră în România, arhitecți urbaniști și peisagisti din elita mondială, oameni de cultură, ambasadori, antreprenori de top se vor reuni într-o conferință inspirațională sub genericul NEW CITIES.

Conferința Inspirațională Internațională despre viitor în Arhitectură și Urbanism NEW CITIES va avea loc pe 13 iunie, în Sala Pictura a Teatrului Național București.

Puteți accesa programul evenimentului aici și invitația de participare la eveniment adresată membrilor OAR aici.

 __________________________________________________________________________________________________________________

Înscrierea se face intrând pe pagina
http://rba.share-architects.com/new-cities/
și accesând butonul ÎNREGISTRARE,
unde veți găsi formularul de înscrierere.

__________________________________________________________________________________________________________________ 

Printre speakerii care își vor împărtăși ideile auditoriului prezent la Conferința NEW CITIES se vor afla: 

 

Excelența Sa, Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatul Țărilor de Jos în România, o mare susținătoare a conceptului de ”Green City”: ”Orașul ideal este cu mult verde. Oamenii sunt mai fericiți si se simt mai bine înconjurați de spațiu verde”.

 

Excelența Sa, Domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei în România, cu o experiență de 30 de ani în planificare urbana: ”Planificarea urbană cu abordare rigidă și convențională nu este suficientă. Trebuie combinată cu un model de politică urbană comprehensivă și flexibilă”.

 

Arh. Tetsuo Harada, General Manager Design Department la Takenaka Corporation, este autorul celei mai înalte clădiri din Japonia - Abeno Harukas – un spațiu urban multifuncțional care domină cerul orașului Osaka, are 62 de nivele, este nod pentru rețeaua de metrou a orașului și găzduiește un muzeu, un parc, un hotel, spații comerciale. Arh. Tetsuo Harada crede în conexiunea arhitecturii cu orașul și natura, temă inspirată de locuințele urbane tradiționale japoneze, numite “Machiya”.

 

Prof.dr. Joris Scheers, Belgia, președintele urbaniștilor din Europa (European Council of Spatial Planners) dar și un prestigios sociolog. A studiat cu pasiune fenomenul expansiunii urbane din America Latină, Africa și Asia. ”Calitatea spațiului construit, a arhitecturii dar și a actului administrativ local poate fi rezolvarea problemelor actuale ale orașelor Europei”

 

Arh. peisagist Niek Roozen, Niek Roozen bv garden and landscape architects, Regatul Țărilor de Jos, este cunoscut prin conceptul “The Green City Philosophy”, care este o strategie “verde” de dezvoltare urbană, folosind influența pozitivă a plantelor asupra mediului. Din 1998, Niek Roozen a fost implicat în numeroase proiecte de amenajare urbană de anvergură, cele mai multe în China.

 

Arh. ing. Philippe Samyn, fondator Samyn and Partners sprl.bvba, Belgia, este autorul unui best-seller apărut deja în 5 ediții: „Vertical City”, o pledoarie pentru orașele prietenoase cu mediul, dezvoltate pe vertical. ”Un oraș durabil cere prezența naturii și a clădirilor înalte,” este crezul arhitectului belgian.

 

Arh. Gökhan AVCIOĞLU, fondator GAD Architecture, Turcia, este o figură emblematică pentru arhitectura turcă pe plan mondial; autor a numeroase proiecte de referință în Statele Unite, Dubai, Rusia, Libia, Ucraina și Turcia, intervievat de cele mai importante publicații de arhitectură din lume, dar și de New York Times, invitat în emisiuni prestigioase - la BBC și Channel 4.

 

Arh. Przemyslaw LUKASIK, Fondator Medusa Group, Polonia. Arhitectul polonez Przemyslaw Lukasik este cunoscut pentru spectaculoasele adaptări ale unor spații industriale dezafectate. Cel mai cunoscut proiect este casa Bolko Loft, creată de Przemyslaw Lukasik pentru propria sa familie, prin transformarea intrării unei vechi mine de cărbune într-o locuință funcțională.

__________________________________________________________________________________________________________________ 

Conferința New CITIES este organizată de Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Federația Patronatelor Societăților de Construcții și Asociația Culturală ProEvent.