4:56PM

Concursul International pentru tineri arhitecti - Spatii de adapost temporar

Concursul International pentru tineri arhitecti Spatii de adapost temporar, va avea loc in Antalya, Turcia, in luna mai 2012, fiind organizat de Camera Arhitectilor din Turcia (CAT) si Filiala sa Regionala din Antalya, sub auspiciile UIA.

Concursul se adreseaza doar arhitectilor cu drept de semnatura nascuti dupa 1974.

Descarca mai multe detalii…

http://www.youngarchitectsmeeting.com/

4:43PM

Forumul International al Tinerilor Arhitecti, Kosice, Slovacia, 15-26 iulie 2013

Va invitam sa va depuneti candidatura pentru participarea la Forumul International al Tinerilor Arhitecti de la Kosice, Slovacia, care va avea loc in perioada 15-26 iulie 2013, organizat, in colaborare, de Federatia Tinerilor Arhitecti de Pretutindeni si Consiliul International al Arhitectilor Francezi, Sectia franceza a UIA.

Tema Forumului este „Redati râul orasului – Transformari urbane”. Evenimentul va avea loc in cadrul manifestarilor „Kosice 2013, Capitala Culturala Europeana” si a primit sprijinul Uniunii Internationale a Arhitectilor (UIA).

Vor fi selectionati 25 de participanti, care vor lucra in cadrul a 5 echipe internationale, supravegheate de animatori culturali internationali. Scopul principal al forumului este de a identifica solutii pentru ca orasul sa redobandeasca râul ca spatiu structurat, sau chiar ca  spatiu in masura sa restructureze si sa genereze transformari urbane.

Timp de 12 zile, arhitecti, urbanisti, arhitecti peisajeri cu varsta de pana in 40 de ani, precum si animatori culturali din medii sau culturi diferite se vor intalni si isi vor confrunta metodele de lucru, informatiile si ideile, pentru a da o noua destinatie spatiilor de pe malurile râului, in scopul reinnoirii  orasului.

In ultima zi, fiecare echipa isi va sustine propunerile in fata unui juriu international. Premiile sunt onorifice.

Organizatorul va asigura cazarea si masa participantilor. Nu exista taxa de inregistrare.

Participantii trebuie sa suporte doar cheltuielile de transport pana la Kosice si, dupa caz, taxa de viza.

Numarul participantilor este limitat la 25. Selectia acestora se va realiza pe baza cererilor candidatilor, care vor cuprinde un CV si un document ilustrat care sa descrie experienta candidatilor raportata la tema forumului.

Data-limita de inscriere este joi, 14 martie 2013, ora 24:00 (ora Frantei).

In documentele anexate veti gasi Formularul de Inregistrare, precum si  mai multe detalii despre acest eveniment:

DESCARCA ANEXA DOCUMENTE CONCURS

6:08PM

CONCURSUL INTERNATIONAL DE ARHITECTURA PENTRU PROIECTAREA CENTRULUI WALDORF DIN TARTU, ESTONIA

Pe 20 iunie a.c., Asociatia Free Waldorf School din Tartu, Estonia a anuntat deschiderea unui concurs international de arhitectura, ale carui rezultate sunt preconizate a se anunta cel tarziu in decembrie 2012. Obiectivul acestei competitii este de a identifica cea mai potrivita solutie arhitecturala pentru Centrul Waldorf din Tartu, cu ajutorul careia sa se creeze un mediu integrat si inspirational pentru studentii, angajatii si vizitatorii centrului.   

Click to read more ...

5:13PM

Concursul international de idei pentru proiectarea unei biblioteci publice in cartierul Gosan din orasul Daegu, Coreea de Sud

Puteti descarca Comunicatul de Presa al Uniunii Internationale a Arhitectilor (in l. engleza si l. franceza) privind lansarea Concursului international de idei pentru proiectarea unei biblioteci publice in cartierul Gosan din orasul Daegu, Coreea de Sud. Concursul este organizat de Confederatia pentru cultura arhitecturala si Primaria din Daegu, cu sprijinul Uniunii Internationale a Arhitectilor.

Acest complex cultural, cu o suprafata de 3 100 m², va avea un puternic rol educational, precum si unul social si recreational.

Concursul se adreseaza arhitectilor si studentilor din intreaga lume.

Informatii despre componenta juriului, valoarea premiilor, calendarul concursului si procedurile de inscriere puteti gasi pe web-site-ul concursului:

www.dacb-competition.kr

Taxa de inscriere, de 80 $ SUA, se va plati prin transfer bancar.

6:35PM

Concursul international pentru proiectarea unui complex educativ european la Voutes, Heraklion, pe Insula Creta

S-a lansat Concursul international pentru proiectarea unui complex educativ european la Voutes, Heraklion, pe Insula Creta. Concursul este organizat de Organizatia pentru constructii scolare din Grecia (SBO), in colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor, in cadrul Programului de lucru international UIA “Arhitectura si resursele de energie regenerabila (UIA-ARES)” si a primit aprobarea UIA.

Click to read more ...