4:10PM

CONCURSURI SUSTINUTE SI PROMOVATE DE CONSILIUL ARHITECTILOR DIN EUROPA (ACE)

  • Institutul Regal al Arhitectilor din Irlanda (RIAI) anunta in Buletinul ACE din noiembrie 2013 (anexat alaturat) concursul european organizat de Glasnevin Trust pentru proiectul Capelei centenare 1916 din Cimitirul Glasnevin, Dublin. Termen de predare a proiectelor (faza I) este 18 decembrie 2013. Toate informatiile necesare si modalitatea de inregistrare sunt accesibile pe site-ul RIAI, pagina concursului: http://www.riai.ie/index.php/competitions/detail/1916_centenary_chapel_at_glasnevin_cemetery.
  • Fedimmo, societate cu profil imobiliar, in cooperare cu Municipalitatea orasului Liège din Belgia si Ministerul valon al Mediului, Amenajarii Teritoriului si Mobilitatii anunta o cerere de proiecte in cadrul realizarii unui proiect imobiliar - aprox. 35.000 m² de birouri si locuinte – pe un teren aflat in proprietatea societatii. Concursul european in doua faze, desfasurat 2013-2014, are termenul de depunere a dosarelor complete de candidatura in prima faza in data de 23 decembrie 2013. Toate informatiile necesare si modalitatea de inregistrare sunt accesibile pe site-ul: http://www.liege-appel-a-projets.be/
1:05PM

Parcul de Arta al Marii Baltice

Muzeul de Arta Noua din Parnu, Estonia, in cooperare cu Uniunea Arhitectilor din Estonia si Primaria din Parnu anunta lansarea unui concurs international pentru crearea Parcului de Arta al Marii Baltice din orasul Parnu. Obiectivul concursului este identificarea celei mai bune viziuni arhitecturale si urbanistice pentru infiintarea parcului de arta dedicat tarilor care au iesire la Marea Baltica: Estonia, Letonia, Lituania, Rusia, Polonia, Germania, Danemarca, Suedia si Finlanda.

Termenii si conditiile concursului se pot accesa pe link-ul:

http://www.arhliit.ee/english/competitions/domestic/art_park/

12:59PM

Regenerarea urbana a cartierului Aurificia din Porto, Portugalia

Ordinul Arhitectilor din Portugalia, Sectia Regionala de Nord,  a lansat Apelul pentru Idei – Concursul International “Regenerarea urbana a cartierului Aurificia din Porto, Portugalia”, care-si propune sa defineasca strategiile de regenerare urbana pentru zona cuprinsa intre: Str. Alvares Cabral, Piata Republica si Str. Martires da Liberdade, Str. Bragas si Str. Cedofeita.

Click to read more ...

3:27PM

EUROPAN 12 – ORASUL ADAPTABIL

ANUNT PRIVIND LANSAREA COMETITIEI EUROPENE DE ARHITECTURA EUROPAN 12 – ORASUL ADAPTABIL


In data de 18 martie s-a deschis site-ul editiei Europan 12, unde sunt publicate tema, regulamentul, calendarul, scurta prezentare a amplasamentelor propuse si alte informatii necesare celor interesati de participare. Pentru editia europan 12, s-a ales ca tema conceptul ORASULUI ADAPTABIL. Insertia ritmurilor urbane.

Descarcati tema concursului in engleza si franceza.

www.europan-europe.eu

Predarea online a proiectelor este prevazuta in calendar in 28 iunie 2013, iar in 13 decembrie anuntarea rezultatelor finale.

Romania nu este inca membra a Cartei Europan si nu are o structura nationala afiliata Asociatiei Europan.

4:25PM

Wonderland Austria

Wonderland Austria anunta editia 2013 – RETHINKING URBANITY – a concursurilor de idei si workshopurilor PROJECT SPACE. Temele si amplasamentele oferite tinerilor concurenti sunt:

1. Transformarea Fabricii de Sicrie din Atzgersdorf, Viena intr-un cartier pentru tineri

 

2. Modele si concepte pentru reabilitarea unor spatii neocupate din Budapesta.

 

Predarea propunerilor – 15 martie 2013

Adresa de contact si informatii: Daniela Patti - projectspace@wonderland.cx

Site: http://www.wonderland.cx/index.php?idcat=45

Vizitati site-ul organizatiei pentru a va informa asupra tuturor evenimentelor si proiectelor desfasurate de una din cele mai dinamice organizatii ale tinerilor arhitecti din Europa: www.wonderland.cx.