« Concursuri UIA | Main | PREMIUL EUROPEAN PENTRU SPATIUL PUBLIC URBAN 2014 »
4:25PM

Concurs Public International Turn Antena Santiago

Ambasada Republicii Chile in Romania a informat Ordinul Arhitectilor din Romania despre organizarea Concursului Public International Turn Antena Santiago, menit sa genereze idei arhitecturale pentru designul unui turn de telecomunicatii in Parcul Metropolitan din Santiago. Construirea acestui turn este unul din proiectele „Planului Parcului Metropolitan de 100 ani”, initiativa sprijinita de Presedintele Republicii, care ia in considerare o serie de proiecte destinate dezvoltarii si consolidarii Parcului Metropolitan, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, amplasat aproape in totalitate pe dealul San Cristóbal ce domina intreaga zona urbana a orasului.

Se doreste ca turnul, care va transmite radio si televiziune, sa devina un punct de reper urban al orasului Santiago si o atractie pentru vizitatori.

Dorim sa atragem atentia asupra unor impedimente de natura administrativa cu care s-ar putea confrunta arhitectii interesati sa participe in concursul international, al carui site Internet oficial este www.antenasantiago.cl

1. Desi international, concursul este publicat si se desfasoara exclusiv in limba spaniola;

2. Conform regulamentului, in echipa de concurs trebuie sa existe cel putin un arhitect cu drept de practica inregistrat in Republica Chile sau un arhitect membru al Ordinului Arhitectilor din Chile.

3. Calendarul concursului este foarte strans: termenul de inscriere in concurs si plata taxei de participare este 27 decembrie 2013, iar termenul de predare a proiectelor este 28 ianuarie 2014.

Se vor acorda trei premii in valoare de 25, 15 si 10 milioane de pesos chilieni (echivalentul a aproximativ 50, 30 si 20 de mii de dolari SUA). Procedura de inscriere are loc pe pagina de internet a concursului, www.antenasantiago.cl, unde se gasesc toate informatiile necesare.