12:08PM

Concurs internațional pentru arhitectură rurală în Coreea de Sud

Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Afacerilor Rurale din Coreea de Sud a lansat un concurs international de idei deschis arhitectilor din intreaga lume, care este in conformitate cu reglementarile UNESCO-UIA si a primit aprobarea Uniunii Internationale a Arhitectilor (UIA).

Industrializarea si urbanizarea masiva au determinat exodul populatiei din zona rurala catre orase, avand drept consecinta imbatranirea populatiei, pierderea vitalitatii si deteriorarea calitatii vietii din comunitatile rurale. Obiectivul concursului este sa propuna moddalitati de rezolvare a problemelor cu care se confrunta comunitatile rurale din intreaga lume, folosind exemplul coreean.

Concursul este localizat intr-un sat coreean si incearca sa identifice solutii pentru reconstituirea dotarilor rezidentiale, reabilitarea vechilor constructii si insertia celor noi, punand accentul pe fostele depozite din Nonghyup si pe fostele centre de copii din Sari-Myeon, regiunea Goesan-Gun Chungcheongbuk-Do. Viitorul “Centru Junior-Senior” va trebui sa fie proiectat ca un spatiu de schimburi si legaturi intre generatii.

Participantii trebuie sa tina cont de caracteristicile regionale si de trasaturile arhitecturii locale in promovarea dezvoltarii rurale durabile.

CALENDAR:

31 iulie 2015: data-limita de inscriere

21 august 2015: data-limita pentru transmiterea proiectelor.

TAXA DE INSCRIERE: 100 dolari SUA.

LIMBA DE DESFASURARE A CONCURSULUI: Engleza.

PREMII:

Locul I: 30 000 dolari SUA - Premiu acordat de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Afacerilor Rurale

Locul II: 3 premii a cate 5 000 dolari SUA fiecare, acordate de Presedintele Corporatiei Comunitatilor Rurale, Guvernatorul regiunii Goesan-Gun si Institutul Coreean al Arhitecturii Rurale

Locul III: 3 premii a cate 2 000 dolari SUA fiecare, acordate de Presedintele Corporatiei Comunitatilor Rurale, Guvernatorul regiunii Goesan-Gun si Institutul Coreean al Arhitecturii Rurale.

JURIUL INTERNATIONAL:

Charles Walker (Marea Britanie); Shuhei Endo (Japonia); Young-Hwan, Im (Coreea); Joh Sung-Yong Im (Coreea); Dominique Gauzin Müller (Franta) - reprezentant UIA; Emilien Gohaud (Franta) - membru supleant, reprezentant UIA.

Pagina oficială a concursului: http://www.krac.kr/2015/main

4:22PM

Extinderea si refunctionalizarea sediului OMS din Geneva

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a lansat, pe data de 23 iunie 2014, un concurs international de arhitectura in doua etape, pentru extinderea si refunctionalizarea sediului OMS din Geneva, Elvetia (a se vedea Adresa OMS si MAE din anexa).

Calendarul etapei intai:

Data-limita de inscriere: 19 septembrie 2014.

Data-limita de transmitere a intrebarilor: 8 august 2014.

Data-limita pentru primirea raspunsurilor: 22 august 2014.

Data-limita de transmitere a proiectelor pentru etapa intai: 10 octombrie 2014, ora 17:00 (ora Genevei).

Data-limita de notificare a candidatilor de catre notarul concursului: 11 noiembrie 2014.

Calendarul etapei a doua, mentionat pe pagina de internet http://who.int/about/structure/en/, este provizoriu si va fi confirmat candidatilor selectati de catre notarul concursului.

Limbile oficiale folosite in desfasurarea concursului: franceza si engleza. Documentele tehnice, planurile si legislatia care vor constitui documente de referinta vor fi furnizate in limba oficiala in care au fost emise. Limba oficiala a autoritatii administrative dinGeneva este franceza.  

Taxa de participare: 200 Euro.

Premii: fondul total este in valoare totala de 320 000 CHF, din care se pot acorda si recompense si onorarii de participare.

Toate informatiile privind regulamentul, specificatiile si calendarul concursului, cu exceptia anexelor, sunt disponibile pe adresa de internet: http://who.int/about/structure/en/. Dupa ce secretariatul concursului va stabili ca cei inscrisi au respectat cerintele de inregistrare, acesta le va confirma inregistrarea prin email si le va furniza un cod de acces pentru website-ul oficial.

 

10:50PM

Concursuri UIA

Va prezentam 4 Concursuri Internationale de Arhitectura, organizate de catre Muzeul de Arta din Budapesta si Városliget Zrt.( City Park Property Development Zrt.), pentru proiectarea cladirilor muzeale din cadrul Proiectului Liget Budapesta de pe amplasamentul Parcului Orasului din Budapesta.

Ca urmare a construirii noilor cladiri, a refacerii complete a zonei verzi a Parcului Orasului si a renovarii institutiilor existente, Liget Budapesta va deveni una din destinatiile turistice si culturale predilecte, precum si un parc de recreere incomparabil, renumit in Europa.

Cele 4 concursuri sunt:

  1. Noua cladire in care va functiona Galeria Nationala si Muzeul LudwigMuzeul de Arta Contemporana
  2. Noua cladire a Muzeului de Etnografie
  3. Noul Complex Muzeal al Muzeului Ungar al Arhitecturii si Muzeului Fotografiei, constand in doua cladiri separate
  4. Noua cladire a Casei Muzicii Ungare.

Cele patru concursuri se vor desfasura pe baza unui regulament comun identic, cu participarea aceluiasi juriu si conform aceluiasi sistem de evaluare.

Principalele date ale concursurilor:

Etapa 1:

Data-limita de inregistrare si transmitere a proiectelor: 27 mai 2014

Data-limita pentru Invitatia de participare la Etapa a doua: 8 iulie 2014

Pentru mai multe informatii si inregistrare, consultati pagina de internet a competitiilor:

http://www.ligetbudapest.org/

sau trimiteti un email la:

office@ligetbudapest.org

Concursurile se desfasoara in conformitate cu regulamentul UNESCO-UIA si au primit aprobarea UIA.

Comunicatul UIA in engleza si franceza.

4:25PM

Concurs Public International Turn Antena Santiago

Ambasada Republicii Chile in Romania a informat Ordinul Arhitectilor din Romania despre organizarea Concursului Public International Turn Antena Santiago, menit sa genereze idei arhitecturale pentru designul unui turn de telecomunicatii in Parcul Metropolitan din Santiago. Construirea acestui turn este unul din proiectele „Planului Parcului Metropolitan de 100 ani”, initiativa sprijinita de Presedintele Republicii, care ia in considerare o serie de proiecte destinate dezvoltarii si consolidarii Parcului Metropolitan, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, amplasat aproape in totalitate pe dealul San Cristóbal ce domina intreaga zona urbana a orasului.

Se doreste ca turnul, care va transmite radio si televiziune, sa devina un punct de reper urban al orasului Santiago si o atractie pentru vizitatori.

Dorim sa atragem atentia asupra unor impedimente de natura administrativa cu care s-ar putea confrunta arhitectii interesati sa participe in concursul international, al carui site Internet oficial este www.antenasantiago.cl

1. Desi international, concursul este publicat si se desfasoara exclusiv in limba spaniola;

2. Conform regulamentului, in echipa de concurs trebuie sa existe cel putin un arhitect cu drept de practica inregistrat in Republica Chile sau un arhitect membru al Ordinului Arhitectilor din Chile.

3. Calendarul concursului este foarte strans: termenul de inscriere in concurs si plata taxei de participare este 27 decembrie 2013, iar termenul de predare a proiectelor este 28 ianuarie 2014.

Se vor acorda trei premii in valoare de 25, 15 si 10 milioane de pesos chilieni (echivalentul a aproximativ 50, 30 si 20 de mii de dolari SUA). Procedura de inscriere are loc pe pagina de internet a concursului, www.antenasantiago.cl, unde se gasesc toate informatiile necesare.

11:12AM

PREMIUL EUROPEAN PENTRU SPATIUL PUBLIC URBAN 2014

Premiul European pentru Spatiul Public Urban este o competitie bienala care are ca scop recunoasterea si incurajarea crearii, recuperarii si imbunatatirii spatiului public, prin asumarea faptului ca spatiul public este un indicator clar al sanatatii civice si colective a oraselor noastre. Pentru cea de-a opta editie, organizatorii anunta lansarea competitiei la care pot participa proiecte care au fost realizate in 2012 si 2013, in teritoriul reprezentat de Consiliul Europei. Termenul de inregistrare online se incheie in 24 ianuarie 2014, iar predarea proiectelor in 27 ianuarie 2014. Premiul si mentiunile de onoare acordate de un juriu international sunt onorifice.

Toate informatiile necesare concurentilor, calendarul si aplicatia de inregistrare sunt accesibile pe site-ul oficial al competitiei, http://www.publicspace.org/en/prize/rules/2014.