ANUNT IMPORTANT 22.11.2011

Vernisajul expozitiei proiectelor si premierea

vor avea loc la Teatrul Dramatic din Brasov,

23 noiembrie 2011, ora 13.00.

IMAGINI DE LA JURIZARE

 

UTILE


 

 

CONCURS DE SOLUŢII

REABILITAREA CURŢII

JOHANNES HONTERUS

BRAŞOV

  

 

  

 

VEZI AICI REZULTATELE CONCURSULUI

 


URBAN SOLUTION CONTEST FOR THE REHABILITATION AND PLANNING OF “JOHANNES HONTERUS” COURTYARD / (THE BLACK CHURCH COURTYARD), BRAŞOV, ROMANIA  

Reabilitarea şi amenajarea Curţii „Johannes Honterus”, (Curtea Bisericii Negre), Braşov 

Competiţia caută să promoveze idei noi în urbanism şi să remodeleze tipologiile tradiţionale de spaţii urbane, încurajând creativitatea, susţinând în acelaşi timp cercetarea arhitecturală şi implementarea de proiecte contemporane în sit istoric, dar cu sensibilitate şi respect faţă de elementele existente. O importanţă specială se acordă relaţionării spaţiale cu vecinătăţile şi modelării unui spaţiu cu caracter destructurat în contextul urban existent şi de extindere în împrejurimile neexploatate încă, ţinând cont de identitatea puternica şi dimensiunea istorica a zonei.

Se menţionează că una din noile funcţiuni care domină spaţiul urban al Curţii Johannes Honterus este turismul cultural, atât datorită valorii ansamblului, cât şi, în mod special, valorii deosebite urbanistice, arhitecturale şi artistice a Bisericii Negre.

În consecinţă, se doresc soluţii personalizate compatibile cu spiritul istoric, cu spiritualitatea locului, cu funcţiunile contemporane.

Promotorul concursului este Asociaţia “Salvaţi Centrul Istoric al Braşovului”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov şi Biserica Evanghelică CA Braşov (Biserica Neagră). Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecţilor din România în parteneriat cu Filiala Braşov-Covasna-Harghita a Ordinului.

Concursul de soluţii este organizat într-o singură fază, în limba română, deschis arhitecţilor şi urbaniştilor din România şi ţările Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, în condiţii similare unei achiziţii publice a serviciilor de proiectare.

Toate documentele de calificare şi piesele proiectului vor fi redactate obligatoriu în limba română. Documentele de calificare emise în afara Statului român vor fi traduse în limba română şi legalizate.

PREMII

Promotorul concursului va acorda următoarele premii:

-Premiul I - 6000 euro

-Premiul II - 2500 euro

-Premiul III - 1500 euro

 

JURIU

        Membri titulari:

1.    Arh. David Baxter (Marea Britanie)

2.    Arh. Florian Stanciu

3.    Arh. Edmund Olsefszky

4.    Arh. Şerban Sturdza

5.    Prim-preot Christian Plajer –reprezentant Biserica Evanghelică C.A., Braşov

6.    Primar George Scripcaru, reprezentant Primăria Municipiului Braşov

7.    Alexandru Stănescu, Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional a judeţului Braşov

  

Membri supleanţi:

1.    Arh. Ştefan Bâlici

2.    Arh. Bogdan Cristescu

 

CALENDARUL CONCURSULUI

 

 

ÎNSCRIEREA LA CONCURS

Concurenţii se pot înscrie fără plată, în perioada 8 septembrie-31 octombrie 2011, prin completarea şi expedierea la secretariatul concursului a formularului de Inscriere din Anexa 2 - Regulament.

DESCARCA FORMULARUL DE INSCRIERE DE  AICI 

VIZITAREA AMPLASAMENTULUI

Promotorul concursului organizează în data de 16 septembrie 2011, ora 12.00 o vizită la amplasament – loc întâlnire în faţa intrării principale în Biserica Neagră. Participanţilor interesaţi li se va face o prezentare a amplasamentului şi a temei, după care aceştia vor putea adresa punctual întrebări ce se vor consemna Costurile şi organizarea călătoriei cad în seama participanţilor. Cei interesaţi să viziteze amplasamentul se vor înscrie la Secretariatului concursului până în data de 14 septembrie 2011.

PREDAREA PROIECTELOR

Condiţiile de conţinut şi de redactare ale proiectului sunt prezentate în tema de concurs şi regulament.

Proiectele vor fi predate direct sau expediate prin poştă/curier la sediul secretariatului local, cu adresa: Filiala Teritorială Braşov-Covasna-Harghita a Ordinului Arhitecţilor din România, Şirul Beethoven nr. 2, Braşov, jud. Brasov.

Data şi ora limită a predării este 7 noiembrie 2011, ora 16.00.

Pe ambalaj se va menţiona „PENTRU CONCURS CURTEA HONTERUS”.

Coletele poştale trebuie să aibă înscrisă data şi ora depunerii la oficiul poştal / curier.


SECRETARIATUL CONCURSULUI

Ordinul Arhitecţilor din România cu sediul în Bucureşti, str. Pictor Arthur Verona nr. 19, cod poştal 010312, sector 1; tel./fax: (4)021-3172634, (4)021-3172635; e-mail: concursuri@oar.org.ro. Comunicarea concurenţilor cu secretariatul se face numai în scris, prin e-mail sau prin intermediul secţiunii PUNE O INTREBARE/CONTACT ME din pagina Internet.


[1] Ora oficială a României, GMT+2h.

 

Descarca Documentatie Concurs : 

Anexa 1 - Tema  

Anexa 2 - Regulament 

Anexa 3 - Ridicari Topografice 

Anexa 4 - Reglementari Urbanistice si de Patrimoniu 

Anexa 5 - Date Istorice

Anexa 6 - Fotomontaje si desfasuraturi fronturi

Anexa 7 - Imagini recente amplasament

Raspunsuri la intrebari - 3 octombrie 2011 

Documentatie suplimentara 

 


 CONCURSURI >