Asociatia Salvati Centrul Istoric al Brasovului  

 

 

44 de proiecte în concursul de arhitectură
„Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus
 
 
Braşov, 18 noiembrie 2011 - Concursul de arhitectură: “Reabilitare şi amenajare Curtea Johannes Honterus, Braşov”, lansat în data de 7 septembrie 2011, se află în etapa finală a jurizării, 44 de proiecte fiind admise în evaluarea competiţiei promovate de Asociaţia Salvaţi Centrul Istoric al Braşovului.
 
Etapa jurizării are loc între 18-20 noiembrie, urmând ca în data de 22 noiembrie, la ora 12:00, în cadrul conferinţei de presă organizate de Primăria Braşov, la sediul său din Bd. Eroilor nr. 8, să fie anunţaţi câştigătorii concursului de soluţii.
 
Componenţa juriului este următoarea:
Membri titulari:
1.    Arh. David Baxter (Marea Britanie)
2.    Arh. Florian Stanciu
3.    Arh. Edmund Olsefszky
4.    Arh. Şerban Sturdza
5.    Prim-preot Christian Plajer – reprezentant Biserica Evanghelică C.A., Braşov
6.    Primar George Scripcaru - reprezentant Primăria Municipiului Braşov
7.    Alexandru Stănescu - istoric
Membri supleanţi:
1.    Arh. Ştefan Bâlici
2.    Arh. Bogdan Cristescu
 
Concursul, organizat de Ordinul Arhitecţilor din România şi Filiala Braşov-Covasna-Harghita a Ordinului, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. din România-Parohia Braşov şi Primăria Municipiului Braşov, urmăreşte selectarea celor mai bune proiecte pentru reabilitarea şi amenajarea curţii Johannes Honterus, aferentă Bisericii Negre, un spaţiu urban, aflat în centrul istoric al oraşului Braşov. Fondul total de premii se ridică la 10.000 euro.