I want to participate
This form does not yet contain any fields.
  Anunturi

  * 23.04.2014 - Va invitam la festivitatea de premiere a laureatilor concursului pentru designul si amenajarea standului Romaniei la Congresul UIA Durban 2014, care va avea loc la sediul OAR - Casa Mincu, Str. Pictor Arthur Verona 19, Bucuresti in data de 28 aprilie 2014, ora 12.00. Premiile vor fi inminate in prezenta membrilor Colegiului director al OAR, intrunit in sedinta in aceasta data, si a altor invitati care vor onora cu participarea lor acest moment special.
  ———————————————————————————————————
  * 14.04.2014 - Rezultatele jurizarii concursului
  ———————————————————————————————————-

  *12.03.2014 - Raspunsuri la intrebari runda 1- REVIZUIT
  Documentatia de concurs s-a completat cu: anexa - schita stand 3 x 3 m

  *10.03.2014 - Raspunsuri la intrebari runda 1
  Documentatia de concurs s-a completat cu: anexa formular comanda firma stand

   

  *4.03.2104 - Documentatia de descarcat a fost completata cu Anexa -  formulare comanda, liste preturi.

   

   

   

   

   

  CONCURS DESCHIS PENTRU DESIGNUL SI AMENAJAREA

  STANDULUI ROMANIEI  LA CONGRESUL UIA, DURBAN 2014

   

   

   

   

  Ordinul Arhitectilor din România va reprezenta arhitectii români prin participarea sa la cel de-al XXV-lea Congres al Uniunii Internationale a Arhitectilor UIA, gazduit anul acesta de orasul Durban din Africa de Sud, in perioada 3-7 august 2014. Site-ul oficial al Congresului este http://www.uia2014durban.org/.

  Tema principala a Congresului UIA Durban 2014 este ARCHITECTURE OTHERWHERE si va fi explorata in câteva atent selectate subteme si idei tematice care recunosc rolul arhitecturii in dezvoltarea durabila urbana, economica si sociala: ADAPTARE PROACTIVA, ECOLOGIE si VALORI (RESILIENCE, ECOLOGY, VALUES).

  Arhitectii români vor avea o delegatie care va participa la Congres si la Adunarea generala a UIA si va prezenta o expunere tematica intr-un stand in cadrul Expozitiei UIA 2014 din Durban, deschisa in perioada 3-7 august 2014, la Centrul de Expozitii al Durban International Convention Centre (ICC). Pentru a asigura o participare notabila, de tinuta si inspiratoare a arhitectilor români la Durban, Ordinul Arhitectilor din România organizeaza un concurs pentru designul si amenajarea standului României.

  Concursul este deschis tuturor arhitectilor din România care activeaza in tara sau in strainatate, fara limita de vârsta, fara discriminare fata de gen sau palmares profesional, cu sau fara drept de semnatura, individual sau in echipa. Echipele pot include profesionisti si studenti din alte specialitati, dar trebuie sa fie coordonate cu un curator arhitect diplomat/licentiat.

  Raspunzand temelor Congresului, fiind provocata de perceptia noastra fata de regiunea/tara/locul desfasurarii evenimentului, tema standului României la Durban este: ARCHITECTURE TELLER (POVESTITORUL DE ARHITECTURA). Arhitectii din România transmit vizitatorilor o experienta sau experientele profesionale desfasurate acasa sau altundeva, capacitatea de adaptare, de a imbratisa alte valori, de a conlucra altfel decât de obicei cu un client sau cu un altfel de client, de a raspunde provocarilor si problemelor unui altfel de mediu pentru a-si practica profesia. Povestea profesionala trebui sa constituie o lectie, sa transmita un talc, sa inspire si sa convinga audienta de la Durban ca arhitectii români contribuie la manifestarea rolului arhitecturii contemporane ca mod de a gandi, demers si practici de avangarda in societatea contemporana.

  Concurentul sau echipa care va castiga concursul va fi invitat/a dupa finalizarea procedurii sa incheie un contract prin care, in limita bugetului propus, sa isi asume completarea conceptului participarii, proiectarea standului si a aplicatiilor care permit transmiterea de date, prezentarea, materialele suport si de promovare, transportul international si local, asigurarea executarii expunerii, permanenta la stand pe perioada deschiderii si demontarea expozitiei, conform caietului tehnic al expozitiei. Prezentarea expunerii standului românesc de la Durban se va face, in mod exceptional, in avanpremiera, in spatiul unde se va desfasura Conferinta nationala a OAR, Bucuresti, 28-29 iunie 2014.

  Se vor acorda următoarele premii:

  Premiul I – 15000 lei

  Premiul II – 7500 lei

  Premiul III – 3750 lei

  Juriul este format din 5 titulari si 1 supleant:

  - Magda Cârneci, critic de arta, poeta, membru titular

  - Arh. Kazmer Kovacs, membru titular

  - Adrian Majuru, antropolog, membru titular

  - Arh. Dan Marin, membru titular

  - Arh. Ana Maria Zahariade, membru titular

  - Arh. Răzvan Salomia, membru supleant.

  Documentatie de descarcat:


  Anexa-Caiet Tehnic

  Anexa-Plan Spatiu Expozitional

  Anexa 1 - formulare comanda, liste preturi

  Anexa 2 - formular comanda firma stand

  Schita stand 3 x 3 m