HAIKU MINCU

 

 

11:04AM

Mincu - Un secol inainte 

2:53PM

Deschiderea Casei Mincu

Foto Victor Velculescu 

DESPRE PROGRAMUL DE VOLUNTARIAT DE LA CASA MINCU

Ca RESTAURATOR, cred cu tărie că această meserie reclamă pluridisciplinaritate; este mereu nevoie şi de istoric de artă, de arhitect, de chimist, de biolog, de fizician, de ingineri de diferite specialităţi. Când toţi aceşti specialişti îşi folosesc experienţa, MONUMENTUL este cel care câştigă, însă câştigul este uriaş şi pe plan profesional, deoarece se sudează ECHIPE.

Am găsit în rândul VOLUNTARILOR de la Casa Mincu persoane care îşi doresc foarte mult să înveţe, să se apropie de un domeniu care până acum le era complet necunoscut. Aptitudinile pentru această specialitate se deprind greu, procesul poate deveni plictisitor. Marele BENEFICIU este că toţi cei implicaţi în astfel de programe vor fi bine pregătiţi pentru momentul când vor coordona proiecte, vor fi capabili să identifice probleme, vor putea SALVA PAGINI DE ISTORIE.

Click to read more ...

4:02PM

În 2012 sărbătorim Anul Arhitect Ion Mincu

În 2012 sărbătorim Anul Arhitect Ion Mincu – 160 de ani de la naştere (20 decembrie 1852) şi centenarul morţii sale (6 decembrie 1912). 

Arhitecţii români îl privesc pe Ion Mincu ca pe un înaintaş fondator – de stil naţional în arhitectură, de Şcoală de arhitectură, de practică a profesiei. 

Ordinul Arhitecţilor din România şi-a legat destinul, încă de la începutul existenţei sale, prin folosirea inteligentă a unei oportunităţi, de acest important arhitect: sediul Ordinului se află în Casa Ion Mincu din Str. Pictor Arthur Verona nr. 19, excepţional monument de arhitectură rezidenţială din Bucureşti, proiectat de arhitect şi folosit ca locuinţă a familiei, neîntrerupt din 1890 până în anul 2004. 

 

Click to read more ...

Page 1 2